Ramona Stroe, manager la School of Beauty Buzău despre secretul din spatele unei cliente mulțumite: ”În domeniul beauty este foarte importantă perfecționarea continuă!”

0
1303

Este singurul lash instructor acreditat internațional din Buzău, dar și printre primii 10 din România care dețin această recunoaștere, organizează cursuri de profil frecvent și își propune să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu în  toată țara ajutând tehnicienii să fie cât mai bine instruiți, să lucreze rapid și să pună accentul pe calitate. Ne va dezvălui în rândurile ce urmează, cum a reușit să obțină titlul internațional, ce planuri de viitor are, dar mai ales la ce să fim atente cât alegem să ne aplicăm extensii de gene.

Alina Răducan: Ești singurul lash instructor acreditat din Buzău. Ce presupune asta?Ramona Stroe: În ultimul an prioritatea mea a fost investiția în perfecționare ca și tehnician de gene. Am bifat numai cursuri importante cu traineri internaționali. Ultimul dintre ele a fost pentru recunoașterea mea că trainer în domeniul extensiilor de gene. Pentru acest lucru am pregătit un portofoliu și o programă de curs care au fost strict evaluate de Business Academy Lash&Brow Stylist Ucraina. În acest mod am primit titlul de Lash Instructor Acreditat Internațional, ceea ce îmi dă dreptul să instruiesc viitori tehnicieni sub îndrumarea Lash&Brow Stylist Ucraina. La finalizarea cursurilor cursantele mele devin automat absolvente ale Lash&Brow Stylist. Este o mare realizare să fiu primul lash instructor acreditat internațional din Buzău și între primii 10 din România.

A.R.: Ce trebuie să avem în vedere când ne alegem tehnicianul în aplicarea de gene?

R.S.: Trebuie să fim foarte bine informate de pregătirea acestuia în domeniu, la experiența cumulată din volumul de muncă și perfecționarea continuă a acestuia. Având în vedere că se lucrează cu ochiul, un organ foarte sensibil, există multe riscuri la care ne expunem. Un tehnician mai puțin pregătit nu va putea alege corect mărimea, grosimea, curbura extensiilor, nu va doza adezivul corespunzător, nu va izola genele corect ceea ce poate duce, în cele mai grave cazuri, la legarea corneei sau conjunctivită.

A.R.: Cât de important este ca acesta să se fi instruit în cadrul cursurilor de profil?

R.S.: În domeniul beauty este foarte importantă perfecționarea continuă. Fiind multe noțiuni, la un curs de bază nu ai cum să îți însușești toate tehnicile și informațiile din acest domeniu. De aceea este necesar să te perfecționezi, pentru a avea lucrări de calitate, care să nu afecteze genele naturale și să poți obțin un timp mai bun de aplicare. Mulți tehnicieni încep să profeseze imediat după absolvirea cursului de bază, ceea ce este total greșit. Mai întâi trebuie să exerseze, să facă multă practică și apoi să își dezvolte o afacere.

A.R: Unde ai împărtășit din cunoștințele tale în ultima vreme?

R.S.: Organizez lunar cursuri de bază extensii gene și o dată la două-trei luni  cursuri de perfecționare alături de alți traineri din Chișinău, Rusia și din țară. De asemenea particip frecvent la training-uri și congrese cu diferiți traineri și tehnicieni din toată țara, unde ne împărtășim una alteia tips-uri, tehnici, fiecare venind cu experiență proprie.

A.R: Care sunt cele mai importante planuri de viitor?

R.S.: Pentru viitorul apropiat am câteva proiecte noi printre care acreditarea pe plan național a trei cursuri: stilist progresist unghii, make-up și bineînțeles, stilizarea genelor și a sprâncenelor, inaugurarea unui spațiu mai mare, dotat corespunzători activității pe care o desfășurăm și dezvoltarea propriului brand de extensii de gene.

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + = 23