BUZĂU: PODUL DE LA VADU PAȘII, FUNCȚIONAL DIN TOAMNĂ

0
1064

Calvarul navetiştilor din localitățile învecinate cu municipiul Buzău, Vadu Paşii, Săgeata şi Robească se apropie de sfârşit. Lucrările la podul de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, au avansat, datorită condițiilor meteo prielnice, iar cel târziu la toamnă, obiectivul deveni funcțional. În prezent, navetiștii sunt nevoiţi să facă un ocol de 12 kilometri ca să ajungă în municipiul Buzău.

Noul pod peste râul Buzău este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, iar investiţia se ridică la peste 26 milioane de lei. Lucrarea este executată de un consorţiu format din mai multe firme, printre care și societatea care a ridicat noua maternitate din municipiul Buzău.

În prezent, constructorii lucrează la pilele podului, cele care vor susține calea de rulare a autovehiculelor și pietonilor.

Construit după un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny la sfârșitul secolului al XIX-lea, inițial doar pentru traficul feroviar, podul de la Vadu Pașii a deservit circulația rutieră din anul 1949 și până în primăvara anului 2005, atunci când a fost închis după ce o viitură puternică a afectat rezistența podului. Până la începerea lucrărilor, anul trecut, timp de 13 ani, pe podul de la Vadu Pașii a fost permis doar traficul pietonal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 + = 31