CONCEDII ÎN VACANȚELE ȘCOLARE

0
844

Profesorii, directorii şcolilor şi inspectorii școlari din România vor trebui să-şi planifice concediile din timp şi să le efectueze în timpul vacanţelor şcolare. Mai mult, directorilor li se diminuează concediile de odihnă. Concediul profesorilor este prevăzut în Legea Educației și presupune 62 de zile de odihnă, pe an, în vacanțelor elevilor. Pentru directorii de școli, zilele de concediu se vor calcula însă după Legea Salarizării, care prevede, pentru funcțiile de conducere, doar 24 de zile de odihnă.

Modificarea apare într-un ordin de ministru, lansat în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Educației. Sindicaliștii din învățământ se opun acestei modificări și cred că măsura scoate la suprafață o problemă mai gravă: nu mai sunt bani.

Potrivit propunerilor Ministerului Educației, în fiecare unitate de învățământ, consiliul de administrație trebuie să se asigure că profesorii și directorii își vor efectua concediul de odihnă în perioada vacanțelor școlare, cu mențiunea că pe perioada examenelor naționale trebuie asigurat personal suficient pentru buna desfășurare a acestora.

Cadrele didactice fără funcții de conducere au 62 de zile de concediu, în timp ce elevii stau acasă 73 de zile într-un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =