TRICOLORUL A AJUNS ȘI PE ACONCAGUA

0
689

Au înfipt tricolorul pe cel mai înalt vârf din America de Sud,  însă visul lor cel mai mare este să cucerească Everestul.  Doi tineri din Constanța au bifat încă o etapă în aventura vieții lor: Mihai Nenciu și Nicu Rotaru au urcat pe Aconcagua, cel mai înalt munte de pe continentul american. Au îndurat temperaturi de până la -35 de grade Celsius, au băut apă din zăpadă topită și s-au hrănit cu biscuiți.

Întâi a fost Elbrus din Europa,  iar mai apoi Kilimanjaro din Africa. Acum au dus tricolorul pe Aconcagua din America de Sud. Pentru asta s-au  pregătit un an de zile și chiar și așa, condițiile pe care le-au întâlnit acolo au fost dintre cele mai grele: au trăit cu puțină mâncare și zile întregi au purtat aceleași haine.

De departe însă cele mai mari probleme le-au avut din cauza vremii, care  se schimbă de la o oră la alta.  În același moment al zilei poți să faci și insolație din cauza radiațiilor solare puternice, dar și hipotermie din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Nimeni și nimic însă nu a putut  să stea în calea visului lor: acela de a cuceri vârful Aconcagua, al treilea din proiectul “7 Summits”. Aventura celor doi însă continuă. Următoarea provocare va fi Puncak Jaya, vârful de 4.884 de metri, cel mai înalt din Australia și Oceania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 38