BUZĂU: ȘANSE MAI MARI PENTRU PACIENȚI CU AVC

0
858

Buzoienii care vor suferi accidente vasculare cerebrale vor avea posibilitatea să fie trataţi la Spitalul Judeţean Buzău, cu şanse de recuperare mai mari.

Din această săptămână, Spitalul Judeţean de Urgență Buzău a fost introdus, în Programul naţional de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale. Acest lucru permite realizarea unei proceduri medicale vitale în astfel de cazuri. Este vorba despre tromboliză, un tratament care, aplicat în maximum patru ore de la producerea atacului ischemic, poate dizolva cheagul de sânge care a provocat accidentul vascular cerebral.

Medicii neurologi avertizează că pacienţii trebuie să ajungă în foarte scurt timp la spital, pentru a beneficia de această procedură. Din nefericire, cei mai mulți oameni nu recunosc simptomele unui atac cerebral.

Una dintre condițiile impuse Spitalului Județean Buzău să intre în programul național de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale a fost acoperirea gărzilor în Secția Radiologie și Imagistică Medicală.

 

Costurile pentru tromboliză sunt foarte mari, însă, de acum, vor putea fi decontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Până acum, costurile erau suportate de către Spitalul Județean Buzău, din fonduri proprii.

Leonard Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =