FALSUL CHIRURG, REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

0
936

Falsul chirurg Matteo Politi a fost reţinut aseară, pentru 24 de ore, iar astăzi va fi cerută arestarea lui pentru 30 de zile. El a fost prins ieri dimineață de polițiștii de frontieră , în Vama Curtici, județul Arad și a fost  dus de oamenii legii la Secția 4 de Poliție din capitală, unde a fost audiat. Totodată, poliţiştii au adus și bagajele pe care bărbatul le avea la el atunci când a fost prins.

Avocatul său  susţinute că diploma sa de absolvent al Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase. Bărbatul, pe numele real Matteo Politi nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

88 + = 92