BUZĂU: PORCII MISTREȚI, ÎMPUȘCAȚI PE CAPETE

0
819

În plin război cu pesta porcină, porcii mistreţi sunt împușcați pe capete în județul Buzău. Încă din vară, reprezentanţii Comitetului Naţional pentru Combaterea Bolilor au cerut asociaţiilor de vânători să intensifice acțiunile de împuşcare a porcilor mistreţi, cotele de recoltare a sălbăticiunilor fiind suplimentate cu 50%. Doar în județul Buzău, au fost  vânați până acum peste 1000 de porci mistreți.

Potrivit reglementărilor în vigoare, porcii mistreţi împuşcaţi sunt depuşi în containerele frigorifice pe care fiecare asociaţie de vânătoare trebuie să le deţină. Carnea este trimisă la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru control, iar probele relevă sau nu prezenţa virusului pestei porcine.

Până acum, autorităţile sanitar-veterinare din Buzău au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la doi porci mistreţi. Primul caz a fost  confirmat în noiembrie 2018 pe un fond de vânătoare din zona Beceni, iar cel de al doilea caz, la un mistreț împuşcat pe raza fondului de vânătoare 42 din localitatea Aldeni.

În județul Buzău, Asociaţia Judeţenă a Vânătorilor şi Pescarilor are în administrare 46 de fonduri de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =