ZIMBRU SURPRINS ÎN PARCUL VÂNĂTORI

0
1018

În pădurile din împrejurimile oraşului Târgu Neamţ, întâlnirile oamenilor cu turmele de zimbri liberi sau cu exemplare solitare sunt tot mai frecvente. Un angajat al Direcției Silvice Neamț a surprins acum câteva zile,  într-o poiană din zona Ocolului Silvic Văratec,un zimbru mascul, în timp ce acesta încerca să ajungă prin zăpadă la un pârâu ca să se adape. Masivul animal observă prezenta acestuia, se oprește câteva secunde în loc și apoi  își vede mai departe de drumul lui.

Zimbrii aflați în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț şi-au extins arealul la peste 40.000 de hectare, în pădurile din judeţul Neamţ. Specialiştii Romsilva au eliberat acum şapte ani primii zimbri în natură. Acum numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, 14 dintre aceştia fiind născuţi în libertate. Masculii sunt  solitari, în timp ce femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceştia ating maturitatea.

Parcul Natural Vânători Neamţ este singurul loc din România unde zimbri trăiesc în libertate, în semilibertate şi în captivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =