CRIZĂ DE PERSONAL ÎN POLIȚIE

0
749

De ani buni, inspectoratele judeţene de poliţie din ţară funcţionează cu un deficit semnificativ de personal, care duce inevitabil la îngreunarea activităţii.  În judeţul Buzău, în 2017, aproape 60 de poliţişti au ales să se pensioneze, iar la începutul anului 2018, gradul de ocupare pe funcţii ajunsese la 84 la sută. În cursul anului trecut, pensionările s-au redus dramatic, timp în care s-au făcut încadrări de la școlile de ofițeri și agenți, dar și angajări din sursă externă. Acum schema de personal este completată  în proporție de 86 la sută.

Zilele trecute, Inspectoratul de Poliție Buzău a scos la concurs încă trei posturi, însă nu de ofițeri sau agenți, ci de personal civil.

Nici în ceea ce privește dotarea cu echipamente, lucrurile nu stau chiar pe roz. Responsabilii din Poliția Buzău spun că este nevoie, în primul rând, de înnoirea tehnicii în domeniul Comunicații / IT.

Anul trecut, Inspectoratul de Poliție Buzău a primit 36 de autospeciale noi, Dacia Logan, distribuite majoritatea către posturile de poliție comunală și Serviciul Poliției Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =