BUZĂU: NOI CAZURI DE GRIPĂ

0
1636

Medicii epidemiologi din Buzău sunt în alertă maximă din cauza gripei pentru că este o boală imprevizibilă, care poate duce la complicaţii grave în doar câteva ore. Până acum, analizele efectuate în laborator au confirmat 6 cazuri de gripă în tot județul, majoritatea copii.

Un caz mai grav a fost înregistrat la un copil din zona Rm Sărat,  care a fost transferat de urgență la un spital din București. starea lui de sănătate are însă o evoluție bună.

Alți 3 copii din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău au fost depistați și ei cu vîrsul gripal. De asemenea, au fost diagnosticate clinic cu gripă alte aproape 60 de persoane.

Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu  un ordin care impune obligatoriu triajul copiilor înainte de a intra la cursuri. Toţi cei care prezintă semne de boală sunt  trimişi acasă, pentru a preveni contaminarea colegilor. Medicii cer insistent părinţilor să îi ţină acasă pe toţi copiii care au răcit, având în vedere că peste câteva zile, copiii intră în vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =