POLISANO SIBIU: FABRICA DE MINUNI

0
1045

Nouă copii cu vârsta sub 10 ani, născuți cu malformații congenitale extrem de severe și cu șanse minime la viață și-au recâștigat dreptul de-a strânge din nou ursuleți în brațe, de a visa la ciocolată și totodată de a-și bucura părinții.

Miracolul a fost posibil datorită a zeci de medici de excepție din Sibiu, Bristol, Stuttgart, a unor companii de renume, ambasade, dar și datorită unor eforturi supraomenești. Toate aceste minți și suflete mari și-au dat mâna la „Casa Minunilor” din Sibiu, pentru a face ca cele 9 inimi mici, plăpânde și bolnave să nu se oprescă din a bate. Iar „Casa Minunilor”, unde rata de salvare a copiilor cu malformații congenitale extrem de grave este de sută la sută, se numește Spitalul Polisano Medlife. Fără a avea nici un fel de suport din partea statului sau a Casei de Asigurări de Sănătate, medicii de la Polisano Sibiu și-au spus că vor și pot. Gratuit! Iar până acum și-au dus cu fruntea sus misiunea la capăt!

De mai bine de cinci ani, prin Fundația Polisano, medicii spitalului din Sibiu au deschis ușa gratuit și cu multă bunăvoință zecilor de copii care bătuseră deja la ușile institutlor de chirurgie cardiovasculară dedicate celor mici de la Tg Mureș și Cluj Napoca. Acolo au fost refuzați pentru că, spuneau medicii, nu au nici un fel de șanse, iar listele de așteptare aveau alte câteva mii de cazuri în față sau pe lista de priorități. Și nu numai că le-au dat o șansă. Le-au oferit în plus dreptul de a visa, consiliere psihologică pentru părinți și bineînțeles supraveghere post operatorie. Adică le-au dat totul.

Cătălina Costache, Director executiv Fundația Polisano: „Aproape 1000 copii mor în fiecare an în România din cauza malformațiilor cardiace. Mulți dintre ei ar putea fi tratați, dacă ar fi alocate suficiente resurse umane și financiare. Practic, singurele 2 spitale din țară în care se practică aceste intervenții sunt copleșite de numărul de cazuri. De 4 ani, Fundația Polisano îi ajută pe copiii care nu mai au alte soluții, să beneficieze de operația salvatoare. De câteva ori pe an, organizam misiuni umanitare la Sibiu, cu sprijinul unor echipe medicale de renume, din Anglia, Suedia și Germania. Aceste echipe vin pro bono, în timpul concediilor lor, pentru a le da o șansă la viața copiilor români. În cadrul ultimei misiuni din ianuarie 2019, 9 copilași au beneficiat de operații gratuite. Până acum, datorită expertizei excepționale a echipelor medicale, rata de succes a operațiilor este de 100%. Proiectul « Inimi sănătoase pentru Copii » nu ar fi însă posibil fără ajutorul sponsorilor, fondurile necesare organizării misiunilor provenind exclusiv din donații și sponsorizări. De aceea, este nevoie de o mobilizare continuă a susținătorilor pentru ca noi să putem să-i ajutăm pe acești copii în continuare. Pentru misiunea din ianuarie, spre exemplu, mai avem de strâns cca. 30.000€.”

 În momentul de față în România, doar unul din trei sau unul din patru copii care are nevoie urgență de intervenție medicală în cazul unei malformații cardiace ajunge pe o masă de operație. Restul mor și devin parte din statistici. Acestea arată că la câteva cazuri salvate există peste 1000 de suflete care pier anual. Asta pentru că sunt pe lista de așteptare a celor două institute din România sau pentru că părinții nu dispun de zeci de mii de euro pentru a îi duce în străinătate. Deși o astfel de operație ș-ar putea desfășura de patru ori mai ieftin în țară într-un spital privat, statul alege să deconteze cheltuielile făcute în străinătate. Doar anul trecut, statul român a plătit facturi de 500 de milioane de euro spitalelor din străinătate.

Fundaţia Polisano s-a născut din dorinţa regretatului doctor Ilie Vonica de a-şi ajuta semenii să aibă acces la o viaţă sănătoasă. În cadrul Spitalului European din Sibiu, primul spital privat din România, au fost realizate încă din timpul vieţii doctorului Vonică peste 100 intervenţii pro bono, pentru oameni fără resurse financiare şi suferind de boli grave. Dorinţa acestuia de într-ajutorare s-a continuat prin crearea Fundaţiei Polisano, care în 2016 a dat o şansă la viaţă la peste 15 persoane suferind de boli cardiovasculare grave. Pentru toţi aceşti bolnavi, intervenţiile chirurgicale nu au putut fi realizate în spitale de stat, din cauza complexităţii afecţiunilor lor şi a lipsei personalului medical calificat şi a echipamentelor necesare. Prin mobilizarea partenerilor Polisano Medlife, medici de renume mondial vin în România în slujba acestor pacienţi. Reușesc să găsească soluţii medicale pentru oameni care nu mai au nici o speranţă, la costuri mult mai mici decât dacă aceleaşi intervenţii ar fi realizate în străinătate.

Toți cei cred în Casa Minunilor de la Sibiu și în miracolele înfăptuite de medici în cadrul Spitalului Polisano Medlife pot face donații în contul deschis de Fundația Polisano la BRD:  RO04BRDE330SV97331943300.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =