O BISERICĂ DIN IAȘI, DOTATĂ CU DEFIBRILATOR

0
1077

O biserică din Iasi  are propriul echipaj de prim-ajutor, care să intervină în cazul în care unui enoriaș i se face rău în biserică.  Ideea i-a aparținut preotului Bisericii “ Sfântul Nectarie”, Petrică Lehaci. Acesta crede că este benefic  să se intervină în cazul unor accidente ce pot apărea în biserică, până când ajung echipajele medicale. Asa că a trimis la cursuri 11 tineri, dintre cei  care cântă în corul bisericii.

Cursurile, care s-au întins pe parcursul a trei zile, au fost organizate gratuit de Serviciul Voluntar de Ambulanţă,  iar la finalul acestora fiecare participant a susţinut un examen de verificare a cunoştinţelor. Toţi au trecut testul cu succes.

La cursuri tinerii au învatat, printre altele,  cum se face un masaj cardiac, modul în care se face un pansament și chiar cum se utilizează un defibrilator. Asta și pentru că biserica are, mai nou, în dotarea proprie un defibrilator semiautomat. Aparatul medical a  costat 3000 de euro și a fost achitat din cotizația enoriașilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =