BUZAU: ZONĂ DE AGREMENT, CU BANI EUROPENI

0
1169

Primăria Buzău are în plan, pentru următorii ani, amenajarea unui nou spațiu de recreere, în zona de nord a orașului. Este vorba despre un nou parc, situat la nord de Parcul Tineretului, ce se va întinde pe o suprafață de 45 de hectare și va fi delimitat în partea de nord de Șoseaua de Centură a orașului.

Ca o noutate, noul parc va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, cu vegetație înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău, având un rol de protecție împotriva crivățului. Astfel, vor fi amenajate perdele forestiere pe toată lungimea digului, respectiv între podul de la Mărăcineni și balastierea de la Vadu Pașii. În zona de intrare, respectiv în zona Bazinului Olimpic, localizat la nord de Parcul Tineretului, va fi amenajată o zonă de activități unde se pot realiza expoziții, locuri de joacă și spații pentru diverse evenimente.

Proiectul de hotărâre privind amenajarea unui parc în nordul orașului a fost adoptat în unanimitate de Consiliul Local MunicipalInvestiția ar urma să fie realizată cu bani europeni și va totaliza 5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 36