SPORURI DIFERENȚIATE PENTRU DASCĂLI

0
970

Începutul de an vine cu venituri mai mari pentru unii angajaţii din educaţie. La salariu, se va adăuga un spor de suprasolicitare neuropsihică echivalent cu 10% din salariul de bază. De acest spor de stres nu vor beneficia însă directorii de şcoli și nici nici personalul auxiliar și cel nedidactic.

Primul salariu acordat în acest an va fi mai mare pentru  majoritatea cadrelor didactice. Este vorba despre acordarea unui spor de stres de 10%, din salariul de bază, spor de care nu vor beneficia însă dascălii cu funcţii de conducere. Mai mult,  începând cu data de 1 ianuarie 2019, profesorii vor primi și sporuri pentru condiţii vătămătoare.

Nu doar directorii de școli nu vor beneficia de sporul de stres, ci și personalul auxiliar și cel nedidactic. Sindicaliștii din învățământ fac demersuri pentru ca tot personalul din educație să beneficieze de sporul de stres.

De la 1 ianuarie, toți angajații din sistemul de învățământ vor beneficia și de indemnizații de hrană și de vacanță. Indemnizația de hrană înseamnă două salarii minime pe economie, care se vor împărți la 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 40