SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU, ÎN CĂUTARE DE MEDICI

0
842

Spitalul Județean de Urgență Buzău se află în continuare în căutare de cadre medicale cu studii superioare pentru posturi care au mai fost scoase la concurs și pentru care nu s-a prezentat nicun candidat. Din păcate, începutul de an 2019 debutează sub aceleași auspicii: pentru cele 11 posturi scoase la concurs recent de cel mai mare spital din județ, și-au depus dosarele doar doi medici rezidenți.

De ani buni, Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează la cota de avarie în ceea ce privește numărul de medici. De-a lungul timpului, unitatea sanitară a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, prea puțini au fost cei interesați. De curând, au fost scoase la concurs nu mai puțin de 11 posturi de medic, în mai multe secții ale spitalului. Din păcate, absolvenții de medicină nu s-au înghesuit să le ocupe. Doar doi medici au depus dosarele de concurs.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt neacoperite numeroase posturi, situaţie ce obligă conducerea unității să continue politica de angajare a unor noi cadre medicale. Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. Astfel, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadrați la Spitalul Județean Buzău vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =