Ministrul Sănătăţii: “Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal”

0
895

 Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat astăzi că nu se poate vorbi deocamdată despre o epidemie de gripă. Declarația sa vine în contextul în care spitalele din țară sunt pline de pacienți cu viroze și pneumonii, iar numărul celor infectați cu gripă este în creștere. Astăzi a fost  înregistrat al optulea deces din cauza gripei, la un tânăr de 17 ani, nevaccinat și cu antecedente medicale.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a precizat, astăzi, că în acest moment nu se poate vorbi de o epidemie de gripă, ci mai degrabă de o circulație intensă a virusului gripal. Ea a mai spus că nu știe ca în acest moment vreun spital să fi intrat în carantină din cauza gripei.

 “Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină”

Sursa: ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul a spus că potrivit ultimelor raportări au fost vaccinate antigripal un milion 200 de mii de persoane. Totodată, ministerul mai are în stoc 100 de mii de doze de vaccin. Sorina Pintea a reamintit că ministrerul asigură gratuit vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni, femei gravide.

Între timp,  gripa a mai făcut o victimă.  Un tânăr de 17 ani din Teleorman a murit, el fiind confirmat cu virusul gripal A.  Adolescentul avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 70