Gripa lovește și județul Buzău

0
1068

Gripa lovește și județul Buzău. Analizele de laborator au confirmat astăzi prezența virusului gripal tip A la doi pacienți minori din Buzău. Este vorba despre un bebeluș de doi ani, din Buzău, și depre o adolescentă în vârstă de 15 ani, din municipiul Râmnicu Sărat. Copilul de 2 ani se află într-o stare mai bună, însă adolescenta a fost trimisă încă de sâmbătă la București, starea ei fiind acum stabilă.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a primit, în această dimineață, confirmarea infectării cu virus gripal în cazul a două persoane din judeţ. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani din Rm-Sărat, gravidă în 9 luni în momentul îmbolnăvirii, și un băiețel  de doi ani. Grav este că la scurt timp după ce adolescenta a născut, bebelușul a murit. Medicii au recoltat probe pentru ase afla cauza morții fătului, sarcina gravidei fiind nesupravegheată. Aflată în stare gravă, adolescenta a fost transferată sâmbătă la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie din  București. Atât adolescent cât și copilul de 2 ani nu au fost vaccinaţi împotriva gripei sezoniere.

Tot astăzi, alte 4 persoane din județul Buzău au fost internate în spital cu suspiciune de gripă. Cadrele medicale au prelevat probe pentru confirmarea diagosticului inițial. În acest context, în toate unitățile medicale din județ au fost impuse restricții de vizită, iar la Maternitatea Buzău accesul rudelor pacientelor a fost interzis. De asemenea, autoritațile sanitare au impus măsuri igienico-sanitare stricte.

Medicii avertizează că cele mai expuse categorii privind infectarea cu virusul gripal sunt copiii, bătrânii și bolnavii cu imunitatea scăzută. În toată țara, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat şapte decese, iar numărul lor crește de la o zi la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 31