Cod galben de VISCOL şi ninsori, extins de meteorologi

0
2077

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de viscol şi ninsori pentru şapte judeţe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, valabilă până vineri, la ora 12.00.

Meteorologii avertizează că, în cele şapte judeţe în dimineaţa zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În paralel, este în vigoare şi o informare meteo de ninsori, care arată că, începând de joi după-amiază, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =