Explozie de cazuri de varicelă la Râmnicu Sărat

0
4047

Explozie de cazuri de varicelă la Rm. Sărat! Este vorba despre una dintre cele mai contagioase boli ale copilăriei care se răspândește tot mai rapid, iar tot mai mulţi pacienți ajung în spital cu complicaţii severe. Primele simptome ale varicelei sunt febra mare, lipsa poftei de mâncare, oboseală, indispoziția, starea de rău și inflamarea gâtului.

Varicela sau vărsatul de vânt, cum i se mai spune, este o boală extrem de contagioasă și aşa cum arată şi numele popular, se transmite foarte uşor prin curenţii de aer. La Rm Sărat se înregistrează în această perioadă o explozie a numărului de îmbolnăviri, numeroși copii, dar și adulți fiind diagnosticați cu varicelă.

Perioada de incubaţie a bolii este cuprinsă între 10 zile şi trei săptămâni. Pacientul este cel mai contagios cu două-trei zile înainte să-i apară febra şi erupţia de pe piele. Persoanele diagnosticate cu varicelă nu au voie să meargă în colectivitate, existând riscul de a răspândi virusul.

Medicii spun că varicelă este o infecție extrem de contagioasă și nu poate fi diagnosticată cu ușurință pentru că simptomele de debut sunt cele specifice unei răceli. Diagnosticul bolii poate fi pus cu exactitate abia în urma erupțiilor cutanate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 36