Spitalul de Neurochirurgie din Iași, dotat cu un robot de 1,2 milioane de euro

0
867

Spitalul de Neurochirurgie din Iași a fost dotat cu un nou robot pentru chirurgie spinală.  Mazor X  este un sistem care oferă o siguranţă mai mare chirurgului, putând să elimine erorile umane din timpul intervenţiilor.

Robotul a costat aproximativ 1,2 milioane de euro, fondurile fiind alocate de către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află unitatea medicală.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că mai există 20 de astfel de roboţi în lume, însă acestea fac parte din generaţiile anterioare, modelul ajuns la Iaşi fiind unic la nivel mondial.

Aceasta nu este singura investiţie cu care spitalul începe noul an, fiind achiziţionat şi un microscop tip 3D, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, cu ajutorul căruia vor putea fi făcute operaţii cu o precizie foarte mare. Spitalul mai avea alte patru microscoape, însă nu erau la fel de performante.

Aparatura este deja instalată în sala de operaţie, însă primele intevenţii urmează să fie făcute, cel mai probabil, începând din luna martie a acestui an, fiind nevoie de instruirea personalului care îl va folosi. În acest sens, o echipă de medici din Israel va veni la Iaşi pentru a face o serie de cursuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 25