Peste 60 de persoane vârstnice au fost în pericol, după ce un incendiu a izbucnit chiar în azilul în care erau cazate

0
753

Peste 60 de persoane vârstnice au fost în pericol, după ce un incendiu a izbucnit chiar în azilul în care erau cazate. S-a întâmplat în această dimineață în localitatea Vama din județul Suceava, unde autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. Toți bătrânii au fost evacuați la timp de echipele de salvare, astfel că nu au existat victime. Incendiul a fost lichidat, iar clădirea a ars pe o suprafață de aproximativ 500 de m2, la nivelul acoperișului. Cauza probabilă ar fi o scânteie de la coșul de fum deteriorate.

Incendiul a izbucnit în această dimineață, la azilul de bătrâni din localitatea Vama, județul Suceava. Autoritățile au activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la fața locului s-au deplasat forțe impresionante de salvare. S-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere, o autoscară de intervenție la înălțime, 9 echipaje medicale de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă și o ambulanță pentru victime multiple. Au fost mobilizați peste 70 de pompieri.

60 de bătrâni, dintre care 20 cu dificultăți de deplasare, care se aflau la parterul clădirii au fost evacuați și cazați la o pensiune din localitate. Pentru că imobilul nu a fost inundat cu fum, nicio persoană nu a avut de suferit și nici nu a fost nevoie de acordarea de ingriiri medicale. Focul s-a manifestat la nivelul acoperișului, așa că pentru izolarea și lichidarea lui pompierii au decopertat părți din acesta. În cele din urmă incendiul a fost lichidat. O suprafață de 500 de mp, la nivelul acoperișului a fost afectată de flăcări, iar planșeul de la etaj a fost deteriorat. După ce acesta va fi reparat, vârstnicii vor putea fi din nou cazați în azilul de bătrâni. Cauza izbucnirii incendiului se pare că a fost jarul sau o scânteie de la un coș de fum necorespunzător .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 43