PORTURI ÎNCHISE DE FURTUNĂ

0
784

Furtuna care a înspăimântat Grecia și Bulgaria afectează și țara noastră. Este avertizare meteo de vânt puternic pe Litoral chiar de noaptea trecută, iar astăzi dimineață codul a fost prelungit până după-amiază. Traficul naval a fost suspendat în porturile românești de la Marea Neagră imediat după miezul nopții.

Porturile românești au fost închise unul după altul: Midia, Mangalia și Constanța și-au suspendat manevrele de încărcare-descărcare din cauza rafalelor puternice de vânt care depășeau uneori și 7o km/h, iar Port Control a început să transmită avizele de furtune pentru navigatori prin stațiile radio.

În larg, navele  se confruntă cu valuri violente de până la 7 metri înălțime.

Navele care au apucat să intre în port la adăpost și sunt acostate în acest moment, au legăturile dublate pentru mai multă siguranță. Nu sunt șanse ca situația să revină la normal foarte curând. Pe faleza Cazinoului însă, localnicii care iubesc marea pe orice vreme au venit ca să imortalizeze valurile spectaculoase.

Meteorologii spun că până mâine situația va intra în normal. Vântul se va liniști, iar marea nu va mai fi atât de agitată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 55