VINE GERUL BOBOTEZEI!

0
1280

Un val de aer polar lovește România și aduce cu el temperaturi extrem de scăzute, mai ales pe timpul nopții. În anumite zone, termometrele vor arăta și -17 grade, iar ninsorile se vor întoarce. Pe scurt, se pare că vom avea parte de binecunoscutul ger al Bobotezei.

După un Crăciun și un Revelion, cu temperaturi peste medie, de primăvară timpurie, în zilele următoare lucrurile par să se schimbe, iar expresia “gerul Bobotezei” chiar să se adeverească. Un val de aer polar lovește România și aduce cu el temperaturi extrem de scăzute, mai ales pe timpul nopții.

Fenomenul se instalează începând din această noapte , când în anumite zone mercurul în termometre va scădea până la minus 16, minus 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie.

Cerul va fi mai mult noros și local, pe parcursul nopților va ninge. Canțitățile de apă pot depăși izolat în Carpații Meridionali 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări, ce vor depăși la rafală 50-60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

Vremea începe să se mai încălzească ușor abia de pe 6-7 ianuarie, când valorile termice diurne se vor menține peste pragul de îngheț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 61