RAZIE PRINTRE COMERCIANȚII DE PETARDE

0
1113
Sursa foto: Arhivă

Nu există Revelion fără artificii și petarde! Dincolo de spectaculozitatea lor, se ascunde, insă, un real pericol, mai ales când în preajmă sunt şi copii. În preajma Anului Nou, în zona piețelor apar persoane care vând pe sub mână petrade interzise. Câțiva asemenea comercianți au fost prinși, zilele trecute, de oamenii legii din Buzău. Polițiștii atrag atenția că vor fi pe stradă și în nopatea dintre ani și îi va amenda pe toți cei care vor folosi petarde interzise de lege.

Legea spune că doar materialele pirotehnice din categoria I pot fi vândute publicului. Restul sunt doar pentru pirotehniști. Din păcate însă, în diferite spații publice, sunt comercializate, ilegal, artificii sau petarde din categoria a două sau chiar a treia, extrem de periculoase. Zilele trecute, Poliția a descoperit în Piața Centrală din Buzău mai multe persoane care vindeau „pe sub mână” petarde și alte materiale interzise.

În ultima săptămână, polițiștii buzoieni de la Biroul, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat peste 22.000 de articole pirotehnice, adică peste 90 de kilograme de petarde și artificii. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 lei. Polițiștii anunță că vor fi prezenți, în uniformă sau în civil, la toate manifestările publice de Revelion, și îi vor sancționa pe cei care vor folosi articole piritehnice interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 31