Consiliul Județean Buzău taie primele de pe lista cadourilor de sărbători

0
1016

 

Nu este primul an în care angajaţii din Consiliul Județean și cei din instituţiile subordonate nu primesc prime de sărbători. Anul acesta, nici Primăria Buzău nu acordă astfel de stimulente subordonaților. Începând cu luna decembrie, autoritățile locale vor acorda totuşi salariaţilor o indemnizație de hrană. Măsura este prevăzută în legea salarizării unitare şi va fi aplicată pentru toţi bugetarii.

De Moș Crăciun, angajații din Consiliul Județean Buzău şi din instituţiile subordonate nu vor beneficia de niciun fel de prime. Nici Primăria Buzău nu va acorda astfel de stimulente subordonaților, însă, începând cu luna decembrie, funcţionarii vor primi lunar o indemnizație de hrană de 300 de lei. Măsura este prevăzută în legea salarizării unitare şi va fi aplicată pentru toţi bugetarii. Indemnizaţia este impozabilă, iar primii bani, vor ajunge în conturile bugetarilor în luna ianuarie.

În mediul privat, aproape o treime dintre companiile din România vor acorda prime în bani angajaţilor, cu ocazia sărbătorilor, iar trei din cinci angajatori plănuiesc să organizeze petreceri de Crăciun. Datele centralizate relevă, totodată, că 20% dintre angajatori vor acorda tichete cadou, iar aproximativ 15,5% îşi vor recompensa salariaţii cu produse specifice de sărbători. În plus, circa 10% dintre angajatori acordă angajaţilor cadouri pentru copii şi tot atâţia şi-au propus să ofere zile libere suplimentare în perioada dintre sărbători, în timp ce o treime încurajează angajaţii să fie “Secret Santa” pentru unul dintre colegi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =