ATENŢIE! Multe din jucăriile de pe piaţa pot fi periculoase pentru copii

0
945

Atunci când vrei să-i faci o bucurie unui copil, nu ai cum să dai greş oferindu-i o jucărie. Atenţie, însă, multe din jucăriile de pe piaţa pot fi periculoase pentru micuţi. Unele se împrăştie în bucăţele mici ce pot fi înghiţite de copii, altele au în conţinut substanţe nocive. Medicii atrag atenţia că trebuie să fim precauţi şi să cumpărăm numai jucării adecvate vârstei micuţilor şi din magazine de încredere.

Ştim cu toţii că luna decembrie este luna cadourilor, iar Moş Crăciun deja s-au apucat să împacheteze jucăriile şi dulciurile, ca să aibă timp să treacă pe la casele tuturor copiilor într-o singură noapte. Părinţii care vor discuta cu Moşul trebuie să fie foarte atenţi de unde se aprovizionează cu jucării, pentru că mai presus de orice bucurie a descoperirii cadourilor este sănătatea copiilor. Jucăriile oferite cadou trebuie să corespundă fiecărei grupe de vârstă şi mai ales trebuie procurate din magazine specializate.

Piesele mici din componenţa jucăriilor pot fi înghiţite cu uşurinţă de către copii şi astfel apare pericolul de sufocare. An de an în preajma sărbătorilor la camerele de gardă ale spitalelor au ajuns părinţi ai căror copii au înghiţit diferite componente ale acestora.

Jucăriile existente pe piaţa sunt din ce în ce mai complexe, necesita asamblare, conţin părţi mici, detaşabile, care pot fi înghiţite uşor de către copii, iar unele conţin magneţi – de cele mai multe ori destul de puternici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 10