Buzău: DEFICIT DE PERSONAL REZOLVAT

0
934

 

Criză de medici cu care s-a confruntat Spitalul Judeţean Buzău în ultimii ani este pe cale să se rezolve! O spune conducerea unităţii medicale, care susţine că au fost făcute eforturi mari, pentru a fi angajaţi zeci de medici, într-un timp relativ scurt. O problemă o constituie în continuare Unitatea de Primiri Urgenţă care duce lipsă de specialişti.

Ca şi alte unităţi medicale din ţară, Spitalul Județean Buzău s-a confruntat în ultimii ani cu o permanentă criză de medici specialişti. Atraşi de salariile foarte mari și de condiţiile excelente de lucru de la clinici private din Capitala sau din străinătate, mulţi medici au ales să plece de la unitatea medicală din Buzău fără să stea pe gânduri. Cu mari eforturi, situaţia pare a fi însă acum rezolvată.

Chiar şi aşa, Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean Buzău se confrunta în continuare cu o acută criză de medici specialişti. În cadrul gărzilor, alături de cei doi medici specialişti în medicină de urgenţă, lucrează cel puţin 10 medici cu contract de colaborare.

Pentru atragerea de noi specialişti, pe terenul fostei Maternităţi din Buzău Consiliul Judeţean va construi un bloc pentru medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =