Sacul galben se extinde la asociațiile de proprietari din Râmnic

0
933

La doar câteva luni de la implementarea colectării selective a deșeurilor pentru utilizatorii casnici din municipiul Râmnicu Sărat, RER SUD SA va asigura și râmnicenilor care locuiesc la bloc aceleași condiții de colectare separată a deșeurilor.

Locuitorii celor 25 de asociații de proprietari din Râmnic au beneficiat și până acum de condiții pentru colectare separată, întrucât toate platformele din municipiu au fost dotate cu containere galbene destinate ambalajelor reciclabile. Numai că până în luna noiembrie locuitorii din imobilele de tip bloc, trebuiau să pună ambalajele reciclabile în saci proprii, achiziționați de fiecare familie în parte. Pentru a eficientiza sistemul de colectare selectivă RER SUD SA va asigura și pentru locuitorii de la bloc saci galbeni în care trebuie puse ambalaje de hârtie și carton curate și pliate, materiale plastice cum sunt pet-urile, foliile, pungile din plastic, flacoanele de la detergenți, șampon, săpun lichid etc., ambalajele de aluminiu cum sunt dozele din aluminiu și ambalajele din metal cum sunt conservele metalice.

Deșeurile reciclabile se depozitează în sacul galben curate, uscate, pliate, turtite și fără dop. Se interzice depozitarea pungilor și ambalajelor de hârtie, carton și polietilenă ce conțin materiale organice degradabile cum ar fi sângele sau carnea care contaminează materialul reciclabil.

Fiecare sac galben este un afiș pe care sunt imprimate distinct tipurile de ambalaje care sunt destinate reciclării. În acest fel se creează prin vizualizare obișnuința de a pune în recipient doar deșeurile care vor ajunge ulterior în Stația de Sortare și apoi către reciclatori. După umplere sacii galbeni trebui depozitați în containerele galbene ce se regăsesc amplasate la platformele de gunoi.

Așadar până la sărbătorile de iarnă toți cei 11.009 de râmniceni care locuiesc la bloc, vor beneficia de toate condițiile necesare colectării selective a deșeurilor, în acest fel făcându-se un pas important către un trai civilizat. Demersul RER SUD SA trebuie însă sprijinit de locatari, în sensul respectării indicațiilor de pe sacul galben, astfel încât împreună să reușim să asigurăm o gestionare corectă a deșeurilor pe care le producem. Să avem grijă de colectarea selectivă a deșeurilor înseamnă să avem grijă de sănătatea mediului înconjurător, deci să avem grijă de sănătatea noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 48