Aveți un porc de vânzare? Îl puteți vinde numai dacă aveți aviz de la medicul veterinar.

0
1049

 

Este avertismentul autorităților buzoiene având în vedere că în judeţ sunt confirmate 7 focare de pestă porcină. Un alt pericol îl reprezintă trichineloza, boala care se transmite și la om. Grav este că de frica pestei porcine, oamenii nu mai fac nici examenul trichineloscopic.

Cu o lună înainte de Crăciun, autoritățile buzoiene atrag atenția celor care vor să cumpere sau să vândă porci că au anumite obligații, având în vedere cele 7  focare de pestă porcină din județ. În caz contrar, proprietarii animalelor riscă amenzi usturătoare și chiar dosare penale. Pentru ca în județul Buzău toate târgurile de animale sunt închise, mediul on-line a fost invadat de anunțuri cu vânzare de porci.

Chiar dacă sunt foarte speriați de pesta porcină africană, oamenii ar trebui să se teamă mai mult de trichineloza. Prin urmare, nu ar trebui să-şi taie porcii şi să-i bage în congelator fără examenul trichineloscopic. Medicii veterinari atenţionează că, în unele cazuri, trichineloza are urmări grave, putându-se ajunge chiar la decesul celui care a consumat carnea de porc bolnavă.

Trichineloza este o boală gravă, cauzată de un vierme parazit care ajunge în organismul uman după consumul de carne de porc infestată. Din acest motiv, medicii veterinari va recomandă să nu cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spaţii nesupravegheate sanitar-veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 40