Mai multe familii de pe o stradă din municipiul Buzău sunt în pragul unei revolte

0
1016

Oamenii sunt supărați pe firmă care le-a racordat gospodăriile la rețeaua de gaze şi care întârzie să pună instalaţiile în funcţiune. Peste 50 de persoane, între care şi mulţi copii, care îndură frigul, au de gând să picheteze Primăria Buzău şi Prefectura pentru a determina autorităţile să ia legătura cu reprezentanţii firmei.

Un număr de zece gospodării de pe strada Stadionului, capătul cartierului buzoian Micro 14, au fost branşate, în această vară, la reţeaua de gaze, de către o firmă agreată de furnizorul de gaze. După ce au realizat instalaţiile de gaze, proprietarii şi-au dărâmat sobele şi au montat centrale, convinşi că vor primi gaze până la sosirea iernii.

Cei peste 50 de locatari de pe bulevardul Stadionului, beneficiari ai branşamentelor la reţeaua de gaze, au aşteptat mult şi bine pornirea furnizării gazelor. În această perioadă rece, locatarii celor zece gospodarii din cartierul Micro 14 îşi încălzesc locuinţele, fie cu gaze de la butelie, fie cu calorifere electrice cumpărate de nevoie.

Oamenii susţin că fac des solicitări către firmă care le-a realizat instalaţiile de gaze din locuinţe, chiar şi către furnizorul de gaze, însă nu primesc decât promisiuni.

Cele zece familii care indura frigul vor să picheteze sediile unor instituţii publice, pentru a cere ajutor. Ei au fost sfătuiţi de autorităţi să depună sesizări la OPC şi ANRE. Firma incriminata spune că partea ei de contract a fost încheiată, iar tărăgănările ar veni de la furnizorul de gaze, care încă analizează dosarele noilor abonaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =