Subvenții pentru crescătoriii de animale primite în funcție de animale

0
985

 

Crescătorii de vaci mai au de așteaptat pană primesc banii de subvenții. Deocamdată, doar crescătorii de oi și capre, beneficiari ai sprijinului cuplat, au intrat în plată. Termenul limită de plată a subvenţiilor pentru ultimii crescătorii de animale este 30 noiembrie, iar sprijinul financiar este acordată în lei.

Pentru a nu se mai repeta greșeala de anul trecut, când crescătorilor de vaci li s-a acordat un avans din sprijinul cuplat calculat greșit, anul acesta, APIA acorda eşalonat subvenţiile. Astfel, primii beneficiari ai sprijinului financiar sunt crescătorii de oi şi capre, urmând că fermierii care deţin vaci să primească subvenţii ulterior. La Buzău, sunt în această situaţia 3800 de crescătorii de vaci.

Totuşi, începând cu 16 octombrie, crescătorii de vaci care exploatează și teren agricol au primit un avans de 70% din schemele de plată pe suprafață pe care le-au accesat.

Anul trecut, suma alocată la nivel naţional pentru plata sprijinului cuplat pentru oi și capre a fost de 48,5 milioane de euro. Anul acesta, bugetul stabilit de Minsterului Agriculturii este de 56,1 milioane de euro, cu aproape 7 milioane de euro mai mult decât în 2017. Nu mai puţin adevărat este ca și numărul ovinelor pentru care s-au solicitat subvenţii a crescut la aproximativ 3 milioane de capete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =