Elevii din judeţul Buzău refuză examenul maturităţii

0
1143

 

Intră la liceu cu medii mici şi nu se mai sinchisesc să dea Bacalaureatul. Este cazul multor elevi de la licee cu profil tehnologic din judeţul Buzău pentru care examenul de absolvire reprezintă un obstacol greu de trecut. Autoritățile iau în calcul transformarea acestor licee,  în viitorul apropiat, în școli profesionale.

Zeci de elevi din judeţul Buzău care au intrat la liceu chiar şi cu medii de 2 sau 3 nu mai vor să dea examenul maturității. Motivul: sistem educaţional nu-i încurajează să-şi continue studiile, ci doar să se califice pentru o anumită profesie. Acest lucru este recunoscut și de oficialii din învăţământ.

În județul Buzău, două licee tehnologice din județ se află în  clasamentul ruşinii în ceea ce privește prezenta la Bacalaureat. Este vorba despre Liceul Tehnologic Pătârlagele și Liceul Tehnologic Lopătari, unde niciun absolvent de liceu nu a dorit să dea examenul maturității, în vara sau în toamnă.

Autoritățile iau în calcul că liceele cu astfel de rezultate să fie transformate,  în viitorul apropiat, în școli profesionale.
În ultimii 13 ani, în România, un milion de tineri nu au promovat examenul de maturitate. Mulţi dintre ei au luat calea străinătăţii şi nu şi-au mai finalizat studiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =