BUZĂU: Serviciu nou de asistență socială destinat victimelor violenței domestice

0
994

Un nou serviciu de asistență socială destinat victimelor violenței domestice va funcţiona în judeţul Buzău în urma unui proiect finanțat de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați. Partener al proiectului va fi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, structură subordonată Consiliului Judeţean Buzău.

Un nou serviciu de asistență socială va funcţiona în judeţul Buzău printr-un proiect derulat la nivel naţional. Noul serviciu de asistență socială este destinat victimelor violenței domestice, care vor beneficia astfel de adăpost și consiliere de specialitate. În acest sens, la nivelul județului Buzău, vor fi înființate „locuințe protejate” pentru victimele violenței domestice, în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Finanțarea proiectului va fi asigurată în cea mai mare parte de Agenția pentru egalitate de șanse, prin fonduri europene, iar contribuția DGASPC Buzău va reprezenta un procent foarte mic.

Durata proiectului de asistență socială va fi de 4 ani.

Tot în sprijinul îmbunatăţirii calităţii serviciilor sociale, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a actualizat sumele de bani alocate copiilor instituționalizați în centrele de plasament, pentru achiziționarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și alte nevoi personale.

De asmenea, peste 7,5 milioane de lei au fost alocate, recent, de Guvern către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. Concret, este vorba despre 7.628.000 de lei, din care 5.952.000 lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi încă 1.676.000 de lei pentru susţinerea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =