FĂRĂ TESTE GRILA LA EXAMENE

0
869

 

Ministerul Educației a renunţat la testele grila din cadrul examenelor de Evaluare Naţională. Decizia vine după ce reprezentanţii sindicatelor, elevilor şi părinţilor s-au arătat nemulţumiţi de modificările pe care ministerul intenţiona să le aducă subiectelor, prin introducerea testelor grila la toate materiile de examen, inclusiv limba romană şi matematica.

Ministerul Educaţiei a revenit asupra deciziei de a modifica structura subiectelor de la Evaluarea Națională, renunțând la testele grilă și retrăgându-le, la scurt timp, de pe site-ul oficial Edu.ro.

Noile modele au fost déjà publicate pe site-ul oficial edu.ro. Subiectele nu conțin teste grilă, ci se respectă formatul anilor anteriori. Așadar, elevii de clasa a VIII, care susțin examenul de evaluare, în anul școlar 2018- 2019 nu vor avea de rezolvat cerințe tip-grilă, după ce Ministerul Educației a consultat reprezentanții sindicatelor, elevilor și ai părinților.
Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limba Română, în data de 18 iunie.

Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie,, procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 45