UN NOU FOCAR DE PESTĂ?

0
822

Încă o suspiciune de infestare cu pesta porcină în judeţul Buzău. Un localnic din Beceni a alertat autorătățile sanitar-veterinare după ce a descoperit, ieri, mai mulți purcei morți în propria gospodărie. Autoritățile s-au deplasat de urgență la fața locului și au trimis probe la București, iar acum așteaptă rezultatele.

Alerta a fost data ieri, după ce un localnic din Cărpiniștea, sat din comună Beceni, a anunțat medicul veterinar din localitate că a găsit în gospodărie mai mulți purcei morți. Imediat, medical a  anunțat autăritățile județene, care au trimis în zonă o echipă pentru a preleva probe de la animalele moarte. Tot ieri, probele au fost trimise Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar autoritățile sanitar-veterinare buzoiene așteaptă rezultatele. Crescătorii de animale din zonă sunt sfătuiți să își păstreze calmul și să așepte informări și recomandări din partea autorităților competente.

Pesta porcină africană este o boală virală produsă de un virus care infectează porcii domestici şi porcii mistreţi şi care produce o boală gravă, letală la aceste animale. Boala se transmite prin contact direct sau cu excreţii de la animale infectate, ori prin căpuşe. Nu exista vaccin pentru combaterea acestui virus. Virusul nu se manifestă la om, ci doar la porci, factorul uman având în schimb un rol important în transmiterea acestui virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =