Mare atenție la coșurile de fum, odată cu răcirea vremii!

0
1044

 

Este avertismentul pompierilor care au constatat că, în lunile de iarnă, aproape se dublează numărul incendiilor. Cele mai multe dintre astfel de incidente sunt cauzate de neglijența proprietarilor de case care nu își întrețin corespunzător coșurile de fum sau instalațiile electrice. Pentru a preveni dezastrele, pompierii îi îndeamnă pe cetățeni să își verifice sobele, coșurile de fum și instalațiile de încălzire din locuințe.

În lunile de iarnă, hornurile necurățate sau instalațiile de încălzire defecte constituie sursa principală de izbucnire a incendiilor. La Buzau, pompierii au intervenit, în ultimii ani, la numeroase incendii provocate de sobe defecte sau hornuri necurățate.

În prag de iarnă, pompierii îi îndeamnă pe cetățenii care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe sau alt tip de instalații de încălzire să dea dovadă de responsabilitate.

Reprezentanții ISU Buzău spun că în perioada iernii, zilnic, se produc, în medie, câte două incendii cauzate de defecțiuni la sobe sau instalațiile de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 44