Buget record alocat in judetul Buzău pentru sărbătorile de iarnă și Ziua Națională

0
1038

 

500.000 de lei au rezervat autoritățile pentru manifestările ce vor avea loc în toată luna decembrie, sub egida Centenarului Marii Unirii. Suma este cu 50.000 de lei mai mare decât cea cheltuită în urmă cu un an.

Peste exact o lună, Buzăul va îmbrăca haine de sărbătoare. Cum luna decembrie va începe chiar cu sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, autoritățile județene au pregătit o listă cu evenimente pe măsură, ce vor fi organizate cu un buget record. Nu mai puțin de 500.000 de lei vor fi alocați organizării sărbătorilor de iarnă și a manifestărilor dedicate Marii Uniri. Suma este cea mai mare alocată vreodată de Consiliul Județean Buzau pentru marcarea evenimentelor din decembrie.

Seria evenimentelor va fi deschisă chiar pe 1 Decembrie, sarbatoare pentru care autoritățile judetene se pregătesc cu stegulețe și cocarde tricolore, dar și cu o mie de reviste speciale. Din bugetul de 500.000 de lei, o suma importanta va fi alocata pentru masa gratuită oferită buzoienilor de Ziua Națională, pentru parada militară, pentru iluminatul festiv, dar și pentru organizarea spectacolului de Crăciun.

De asemenea, 60.000 de lei îi vor reveni Fundației „Mareșal Averescu” a Diviziei 2 Infanterie. Cea mai mare sumă, respectiv 20.000 de lei, este destinată pentru confecționarea unor uniforme de epocă specifice Armatei Române din Primul Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =