Ultimele aplauze pentru profesorul universitar şi medicul pediatru Marin Burlea, “Doctorul Copiilor”

0
1212
sursa foto: iasi247.ro

 

Profesorul Marin Burlea, cunoscut ca “doctorul copiilor” a fost condus astăzi pe ultimul drum. Renumitul medic s-a stins din viaţă vineri la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, după o luptă cu o boală incurabilă de care suferea de mai mult timp. Marin Burlea a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Eternitatea din Iaşi.

Slujba oficială de înmormântare a medicului Marin Burlea a avut loc în această dimineaţă, în Amfiteatrul Mare al Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.
Familia a luat această decizie deoarece foarte mulți dintre cei care l-au cunoscut au vrut să-i aducă un ultim omagiu. El a părăsit unitatea medicală, pentru ultima dată , în aplauzele tuturor celor prezenţi.

Cortegiul funerar a plecat apoi spre Cimitirul Eternitatea, unde Marin Burlea a fost înmormântat cu onoruri militare.

Cunoscut ca ‘doctorul copiilor’ sau ‘medicul îngerilor’ profesorul Marin Burlea s-a remarcat prin activitatea, dar şi prin implicarea şi dăruirea cu care îşi trata micuţii pacienţi, el fiind medic pediatru gastroenterolog la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi.

Profesorul Marin Burlea a fost decorat post mortem de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Cavaler.

Profesorul universitar şi medicul pediatru Marin Burlea s-a stins din viaţă în cursul dimineţii de vineri la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi după o dificilă luptă cu o boală incurabilă de care suferea de mai mult timp. Pediatrul era cunoscut drept „medicul preferat al copiilor“, fiind foarte ataşat de cei mici, care se luptau cu diferite afecţiuni gastroenterologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 65