BUZĂU: Mini-bibiliotecă în faţa bisericii cu cărțile donate de enoriași

0
993

 

“Cititul nu îngrașă! Hoții nu citesc, cititorii  nu fură!”. Acestea mesaje se găsesc pe gardul unei bisericii din Buzău, unde preotul paroh al lăcaşului de cult a înființat o mini-bibiliotecă în aer liber. Cărțile au fost donate de enoriași, iar cei interesați  pot împrumuta volumele.

Ideea preotului Romeo Ene de la parohia „Sfântul Dumitru” din Buzău a pornit de la lipsa bibliotecilor sau librăriilor din oraș precum și de la îndepărtarea tinerilor de lectură. Așa a înființat în faţa bisericii o mini-bibiliotecă în aer liber cu cărțile donate de enoriași.

Pentru că lectura să fie mai plăcuta, unii enoriaşi au donat pe lângă cărți, fructe dar și alte  produse.

Inițiativa preotului buzoian de a înființa bibiloteca în aer liber,  a prins cu precădere în rândul tinerilor.

Bibliotecă în aer liber, are şi un regulament. Cei care  împrumuta o carte trebuie să înapoieze volumul pe raft, după ce îl lecturează, înainte de a împrumuta o altă carte. Colecţia de cărţi de la biserică este deschisă de luni până vineri, între orele 8-16.00, atât timp cât lăcaşul este deschis, iar în weekend doar în timpul slujbelor.  Preotul  Romeo Ene este o figură cunoscută printre tinerii buzoieni, fiind profesor la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 56