Focar de meningită la o grădiniță din Suceava

0
873

Focar de meningită la o grădiniță din Suceava. Trei copii au ajuns în această dimineață, de urgență la spital, cu suspiciunea de meningită. Autoritățile sanitare au deschis o anchetă şi au decis să suspende activitatea grădiniţei până va fi făcută dezinfecţia întregii unități de învățământ.

Cei trei copii, care au vârste de 5 ani, au fost transportați de urgență la spitalul din Suceava, în această dimineață, unde sub suspiciunea de meningită, au rămas internați și se află deja sub tratament.  Imediat după ce au fost anunţaţi, reprezentanţii DSP au demarat o anchetă şi au decis închiderea grădiniţei până la efectuarea dezinfecţiei.

Măsura a fost luată din cauza potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al unităţii de învăţământ, dar și aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante. Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a emis deja o decizie de închidere temporară a unităţii de învăţământ începând cu data de 24 octombrie, pe toată perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi preşcolare.

Meningita reprezintă o inflamație a meningelor, mucoasele ce învelesc creierul și măduva spinării, iar simptomele sale sunt asemănătoare cu cele ale inflamației creierului, encefalită. Este o afecțiuni gravă care, netratată la timp, poate duce la diferite complicații sau chiar deces.

Meningita poate apărea ca o complicație a unei banale răceli, a unei sinuzite sau otite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =