Amendați de către polițiștii pentru că au uitat să ridice molozul de pe domeniul public

0
806

Buzoienii care decid să își renoveze locuința sau să construiască ori să demoleze o casă trebuie să fie atenți unde lasă molozul sau materialele folosite pentru renovarea locuinței. În caz contrar, riscă sancțiuni usturătoare. Au pățit-o, zilele trecute, mai mulți cetățeni care au fost amendați de către polițiștii pentru că au uitat să ridice molozul de pe domeniul public.

Zeci de controale demarate de polițiștii locali din Buzău, în ultimele zile, au vizat resturile de ciment, moloz, balastul sau lemnele depozitate în fața curților. Cum toate acestea trebuie să fie colectate și transportate în anumite condiții, nicidecum abandonate la colț de stradă ori la containere, amenzile au curs pe bandă rulantă.

Molozul și orice alt deșeu rezultat în urma unor lucrări de construcții poate fi ridicat, la cerere, de către un operator de salubritate. Potrivit legii, ocuparea domeniului public cu material de construcții poate atrage amenzi între 1.000 și 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 1.500 și 2.500 lei, pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 35