ATACAȚI DE URS

0
917

Doi prahoveni din Măneciu, soț și soție au fost atacați, ziua în amiaza mare, de o ursoaică, pe când se aflau cu oile la păscut, chiar la marginea pădurii. Animalul a sărit asupra celor doi oameni și a încercat să-i muște. Au atacat cu un topor ursoaica, iar aceasta a fugit în pădure. A fost mai târziu prinsă de autorități și împușcată. Potrivit legii, animalele sălbatice care atacă oameni pot fi eliminate.

Nicoleta Popescu, femeia de 58 de ani, a ajuns pe patul de spital cu mai multe zgârieturi și mușcături. Povestește că ursoaica a sărit furioasă să o atace. Cu un curaj pe care nu credea să-l aibă, prahoveanca s-a apărat, dar și-a și strigat soțul să/i sară în ajutor.

Când a văzut animalul uriaș peste soțul ei, femeia a uitat de frică. După ce animalul a fugit, cei doi oameni au anunțat autoritățile. A fost nevoie că un echipaj de la ISU Prahova să vină să-i ia cu o barcă pneumatică, pentru că satul Plăiețu, unde trăiesc cei doi, este înconjurat de apă. Femeia a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru îngrijiri medicale, în vreme ce soțul e a refuzat internarea.

Povestea le-a șocat pe colegele din salonul de spital, care spun că așa curaj mai rar. Femeia spune că ani de zile s-a dus cu vacile la păscut singură, dar de la o vreme, urșii sunt din ce în ce mai mulți.

Acum cadavrul animalului a rămas pe malul lacului din preajma barajului Măneciu. Îi vor fi prelevate probe, pentru a vedea dacă era turbat. Reprezentații Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova au declarat că în urma rezultatului sălbăticiunea va fi îngropată în pădurea din localitate. Soțul femeii, și el rănit ușor ,a refuzat să meargă la spital. În localitatea Plăiețu, o zonă izolată de apele lacului de acumulare de la Barajul Măneciu mai trăiesc 5 familii, care au refuzat să-și abandoneze gospodăriile în anul 1980, când zona a fost inundată pentru producția de curent electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 90