CONSTANȚA: Copil de 1 an si 5 luni bruscat de educatoare

0
1329

 

Sunt acuzaţi grave aduse la adresa unei educatoare angajate la o creşă din Constanșa. O mămică spune că fetiţa ei, în vârstă de un an şi cinci luni, a fost bruscata şi trântita pe pat de angajată grădiniţei private deoarece copilă refuza să adoarmă. Părintele ne-a prezentat şi imagini de pe camerele de supraveghere pentru a întări cele spuse de ea şi a sesizat poliţia şi protecţia copilului. De partea cealaltă, directoarea creşei spune că a demarat propria anchetă, dar crede că educatoarea învinuita nu a făcut nimic grav.

Totul s-a întâmplat pe 19 septembrie în creşă unei grădiniţe private din Constanța. O mămică urmărea imaginile transmise în regim live de camerele de supraveghere ale unităţii, iar la un moment dat spune că a văzut cum educatoare o bruschează pe fetiţa ei, pentru că aceasta nu putea să adoarmă.

„M-am uitat în ideea să văd cum se adaptează fata în noul ei mediu” … „erau la somn când doamna educatoare a bruscat-o, a împins-o efectiv în pătuţ” spune Andreea Burnescu – mama copilei.

La scurt timp, copilă este din nou împinsă pe pat, iar educatoarea se asigura că aceasta rămâne acolo pentru a adormi.

„După câteva secunde dânsa a luat-o de mână şi a aruncat-o în pat iar la câteva secunde/minute ca să zic aşa, s-a urcat cu picioarele pe ea, imobilizând-o probabil s-adoarmă mai repede” adaugă Andreea Burnescu – mama copilei.

Aceeaşi cameră de supraveghere surprinde şi momentul în care un băieţel este luat pe sus dintr-un capăt al încăperii ca să fie pus la somn. Şi în acest moment educatoarea da dovadă de o stare de nervozitate. La scurt timp de la acest eveniment mama fetiţei de un an şi 5 luni a venit la grădiniţă pentru a vorbi cu directoarea şi cu educatoarea. Directoarea spune că părintele şi-a lăsat copilul în continuare în această unitate şi că problema părea să se fi rezolvat.

„I-am spus dacă vrea, s-o ia, pentru că era puţin agitată mămica; n-a vrut s-o ia, a stat de vorbă cu noi. Am întrebat-o dacă o retrage şi dacă sunt probleme vădite ca să pot să iau măsuri. Nuu, mi-a zis, nu doamnă Lumi” declară Luminiţa Pufleanu – director grădiniţă.

Însă nu mult a trecut până ce mama s-a răzgândit, a cerut banii înapoi pe care i-a plătit la grădiniţă şi şi-a retras copilul după care a înştiinţat autorităţile.

” M-a durut sufletul; m-a durut sufletul pentru că nu mi se pare normal să duci copilul la o grădiniţă privată şi chiar de stat şi nu mi se pare normal ca un copil să fie trântit. Am depus reclamaţie la Poliţie la Secţia 1. Am depus şi o reclamaţie la Direcţia ptr Protecţia Copilului” spune Andreea Burnescu – mama copile.

„A venit la 7 şi jumătate dimineaţa joi, a luat lucrurile fetiţei supărată; eu nu m-am întâlnit cu dumneai” a spus Luminiţa Pufleanu – director grădiniţă.

Directoarea declară că a deschis propria anchetă în acest caz dar consideră că educatoarea nu a rănit în vreun fel copiii şi până în acest moment a avut un comportament exemplar la muncă.

„Eu consider că am putea întruni o comisie de disciplină; se va face categoric o anchetă. Dacă într-adevăr toată lumea se va pune de acord şi se va spune că doamna a greşit, categoric voi lua măsuri” Luminiţa Pufleanu – director grădiniţă.

Psihologii avertizează că micuţii supuşi la tratamente abuzive pot avea de suferit foarte mult. Mai ales dacă sunt produse în mod repetat.

” Nu recomand genul acesta de relaţionare cu un copil pentru că copilul de la educator, de la părinte, învaţa cum să se comporte în societate şi în el are modelul; dacă noi îi învăţăm să fie agresivi aşa se vor comporta şi ei în viitor” Cristina Gemanaru – psiholog

De asemenea specialiştii avertizează că munca de educatoare este una dintre cele mai stresante. Iar un astfel de job poate fi dus la îndeplinire doar de către persoane cu un psihic puternic şi un nivel empatic extrem de ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =