ULTIMELE PREGÃTIRI PENTRU REFERENDUM

0
1132

 

Pregătirile pentru Referendum au intrat în linie dreaptă. La Buzãu, au sosit buletinule de vot, iar președinții secțiilor de votare au fost chemați astăzi la instruirea privind organizarea și desfãșurarea votului de la finele sãptãmânii. Spre deosebire de alte alegeri, la Referendum-ul din weekend, buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai sectilor de votare, unii renunţând la acesta bătaie de cap. În județul Buzãu, în zile de 6 şi 7 octombrie, vor fi deschise 426 de secții de votare.

Buletinele de vot pentru referendumul care va avea loc la sfârșitul acestei sãptãmâni, prin care cetãțenii vor fi întrebați dacã sunt de acord cu modificarea Constituției în sensul definirii familiei că fiind cãsãtoria între un bãrbat și o femeie, au sosit ieri, la Buzãu. Astăzi, președinții secțiilor de votare din județ au fost chemați la instruire şi au primit telefoane pentru bună desfăşurare a scrutinului.

Spre deosebire de alte alegeri, la Referendum-ul din weekend, buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai sectilor de votare.

Potrivit reprezentanților Biroului Electoral Județean, peste 400.000 de pesoane din judeţ, vor putea sã se exprime în legãturã cu propunerea de revizuire a Legii fundamentale într-una dintre cele 426 de secții de votare. Dacã rezultatul referendumului va fi unul pozitiv, în Legea fundamentalã a ţării va fi operată o singurã schimbare: “Familia se întemeiazã pe cãsãtoria liber consimțitã între un bãrbat și o femeie (și nu între soți), pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea pãrinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =