Peste 500.000 de mii lei. Acesta este prejudiciul total rezultat în urmă a numeroase nereguli constatate de Curtea de Conturi, în 2017, la Primăria Buzău.

0
1379

 

Inspectorii Curţii au descoperit mai multe ilegailitati privind plata nejustificată a unor consilieri personali ai primarului Constantin Toma, ai unor firme de avocatură ori a unor firme de pază, plăți efectuate atunci când situația nu o impunea. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune toate neregulile constatate de către inspectorii Curţii de Conturi sunt în mare parte corecte, motiv pentru care şi le asumă. Edilul nici măcar nu se gadeste deocamdată să conteste în instanţă raportul Curții de Conturi.

Controalele demarate în cursul acestui an de Curtea de Conturi Buzău la Primăria Buzău a scos la iveală mai multe nereguli, cu un prejudiciu total de peste 500.000 de lei. Inspectorii Curţii au descoperit ilegalităţi privind plata nejustificată a unor consilieri personali ai primarului Constantin Toma. Astfel, potrivit raportului Curţii de conturi, “metoda Kaizen”, implementată în Primărie încă din toamnă anului trecut, pentru aşa-zisa îmbunătăţire continuă a serviciilor din instituţie, contravine legii. De bună desfăşurare a activităţii în Primărie prin sistemuul Kaizen se ocupă o apropiată a edilului ConstantinToma, Simona Săvulescu.

Şi consilierii Opoziției consideră că învinuirile aduse de acest control sunt pe bună dreptate.

Potrivit aceluiaşi raport, Primăria Buzău s-ar face vinovată şi de acordarea nelegală de plăţi unor firme de pază, plăți efectuate atunci când situația nu o impunea. Asta, mai ales că Primăria are în subordine Poliţia Locală.

Nereguli au fost semnalate în urma aceluiaşi raport al Curţii de conturi şi la plata nejustificată a unei case de avocatură, angajata de Primăria Buzău.

Toate ilegalităţile constatate de către inspectorii Curţii de Conturi pot fi conteste în instanţă, bineînţeles, dacă Primăria Buzău şi doreşte acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =