A DAT DUNĂREA ÎN “CLOCOT

0
827

Imagini spectaculoase au fost surprinse astăzi pe Dunăre, în dreptul orașului Galați. Fluviul a părut că fierbe, nori de aburi ridicându-se desupra apei. Specialiștii spun că este vorba despre un fenomen provocat de schimbările bruște de temperatură și care nu pune în pericol navigația pe Dunăre.

În această dimineață, la Galați s-au înregistrat în aer doar 6 grade Celsius, iar apa Dunării a avut o temperatură de 21 de grade. Tocmai această diferența a dus la formarea aburilor pe fluviu și a dat senzația că Dunărea a dat în clocot.

Reprezentanții Administrației Fluviale a Dunării de Jos spun că fenomenul nu reprezintă un pericol pentru navigație, iar autoritățile fluviale nu au fost nevoite să ia măsuri speciale.
Navigatorii confirmă și ei că fenomenul spectaculos nu reprezintă un pericol pentru navele care trec pe Dunăre, deoarece radarul indică toate eventualele obstacole.
Fenomenul spectaculos, de fierbere a Dunării, are loc de două, trei ori pe an, în special toamna și iarna din cauza scăderilor bruște de temperatură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =