Ce faci dacă ai băut prea multă cafea într-o zi

0
1250

Orice om își începe ziua cu o cană de cafea, acasă. Apoi, dacă ajunge la birou, mai bea o cafea cu colegii. Dacă munca este grea și stresantă, oamenii apelează mereu la cafea pentru a-și stimula organismul. Și forța de muncă, evident. Dar ce faci când ai o supradoză de cafea în organism?

Supradoză de cafea: semne

Cafeaua stimulează sistemul nervos central și te face alert. Stimulează și eliberarea de adrenalină și crește ritmul cardiac. E benefică în cantități mici. Dacă e consumată în cantități mari, crează stări de nelinişte, anxietate, nervozitate, până la probleme de sănătate majore.

Oamenii trebuie să consume 400 de miligrame pe zi. Dacă se depășește, se instalează starea de rău. Nu trebuie să bei mai mult de 4 cești pe zi. Dacă depăşeşti această cantitate, e posibil să ai o oboseală accentuată, dureri de cap, stări de greaţă, palpitaţii.

Supradoză de cafea: cum îți dai seama că o ai

Trebuie să mergi la un medic dacă prezinţi oricare dintre aceste simptome de supradoză. Doar ei pot trata cazurile extreme: confuzie ,respiraţie dificilă ,dureri în piept ,vărsături ,bătăi ale inimii neregulate şi foarte rapide sau convulsii.

O supradoză de cafea poate dura și 9 ore jumătate. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să bei multă apă. Va ajuta să elimini cofeina din organism mai repede. Apoi încearcă să faci sport. Se accelerează metabolismul și scade doza din organism. E indicat să consumi și alimente ce conțin potasiu sau magneziu, cum ar fi bananele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 71