Alimentele pe care nu trebuie să le pui niciodată în blender

0
1439

Pentru prepararea unei mese rapide și sănătoase, blenderul este un ajutor la îndemână. Poți face aproape orice, de la mărunțitul alimentelor până la prepararea celor mai fine sosuri.

Există însă o listă de produse pe care nu trebuie să le pui niciodată în blender. Tu știi care sunt acestea?

Lichide fierbinți

Nu turna niciodată în blender supă clocotită, ceai sau apă fierbinte. După ce pui capacul, aburii fierbinți pot sparge vasul, mai ales dacă este din plastic. Din acest motiv, este recomandat să lași lichidul să se răcească cel puțin 5 minute până să o dai prin blender.

Nu folosi blenderul pentru usturoi sau ceapă

Aromele puternice de usturoi, ceapă, hrean, ghimbir și alte condimente iuți se vor imprima în piesele din plastic și din cauciuc ale blenderului. Pe viitor, este posibil ca sucurile tale de fructe să aibă și un iz ușor de usturoi, care va fi foarte neplăcut.

Nuci și boabe de cafea

Nucile sau boabele de cafea vor toci lamele și pot suprasolicita motorul. Totodată, cafeaua va fi mărunțită în granule de marimi diferite, care ar putea afecta aroma.

Fructe înghețate

Poți face smoothie-uri delicioase cu fructe înghețate, însă dacă le lași să se dezghețe parțial. Altfel, te vei alege cu un smoothie apos și cu un gust mai puțin plăcut. Mai mult, cuburile de gheata pot fi prea dure pentru a fi zdrobite, fructele inghetate pot ramane bucati, iar lamele pot avea de suferit

Salată, spanac sau rucola

Dacă îți place să îți pregătești tot felul de smoothie sau shake-uri cu frunze proaspete de salată sau spanac, nu le pune niciodată în blender la temperatura camerei. Vor căpăta o culoare neplăcută, maronie, de frunze veștede. Este mult mai bine să le ții 15 minute la congelator înainte și apoi să le zdrobești la blender.

Legume deshidratate

Evită să pui roșiile uscate sau alte legume deshidratate în blender. Sunt tari și elastice și se vor agăța de cuțit, rămânând blocate acolo. Este bine să le înmoi mai întâi în apă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 26