Sprijin lunar de 500 de lei pentru cei care rămân şomeri din cauza virusului pestei porcine

0
949

Persoanele care au avut de suferit în urma închiderii fermelor de porci, vor avea parte de sprijin financiar de la Guvern.

Este vorba despre cei care au rămas sau vor râmâne pe drumuri. Executivulul va asigura un ajutor finaciar lunar de 500 de lei timp de şase luni persoanelor care rămân fără locurile de muncă pe care le ocupau în ferme şi societăţi comerciale care desfăşurau activităţi în sectorul creşterii porcilor şi care au fost afectate de virusul pestei. „Aşa cum s-a decis în urmă cu două săptămâni, adoptăm o OUG prin care stabilim noi măsuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim astfel în sprijinul persoanelor care îşi pierd locurile de muncă deţinute în societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în sectorul creşterii porcilor. Concret, vom oferi o compensaţie financiară neimpozabilă, în valore de 500 de lei pentru fiecare persoană care şi-a pierdut locul de muncă din fermele afectate de pesta porcină africană”, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Trebuie făcută precizarea că sprijinul financiar se va acorda lunar, timp de şase luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă, pe lângă indemnizaţia de şomaj şi despăgubiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 19