ADINA FLOREA, NOUL ŞEF LA DNA?

0
946

Procurorul Adina Florea este propunerea ministrului Tudorel Toader, pentru funcţia de procuror şef al DNA. Anunţul a fost publicat astăzi pe site-ul Ministerul Justiţiei. Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

Nominalizarea procurorului Adina Florea vine după o perioadă de selecţie, la care au participat în total 6 candidaţi pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Propunerea de astăzi a ministrului justiţiei, Tudorel Toader, va fi transmisă, potrivit legislaţiei în vigoare, Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului consultativ. Ulterior, ea va fi trimisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru numirea în funcţie.

Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Înainte de această funcţie, ea a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Adina Florea este procurorul care a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat atunci soluţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 72